Lichter leven


Klik hier om het boek Lichter leven te bestellen!

Welkom op de pagina van Lichter Leven! Als je hoopt hier een op ACT gebaseerd afval programma te vinden, dan zou ik gauw weg klikken, want deze titel heeft namelijk helemaal niks met je gewicht te maken, en alles met passie, geluk, liefde en vrolijkheid.

Hoe komt het toch dat het kennelijk zo belangrijk is om er goed uit te zien? Waarom hebben we bedacht dat een gezond lichaam ook per se een slank lichaam moet zijn? We worden geprogrammeerd door het klassieke schoonheidsideaal: Het idee dat slank goed is, en vetrollen en putjes slecht. We moeten allemaal minder eten en meer bewegen.

Maar we weten ook, dat het in de praktijk verdomd lastig is om ‘gewone’, gezonde en verstandige keuzes te maken als het gaat om eten. Zolang je jezelf dwingt in een keurslijf van het najagen van een onmogelijk plaatje, van streng diëten, en van zelf bestraffing als dat niet lukt, zul je in hetzelfde, donkere cirkeltje rond blijven draaien.

Iedereen die ooit langdurig heeft geworsteld met dit thema, zal dit herkennen en beamen. De vraag is dus of je deze strategie moet blijven hanteren, of dat je misschien iets anders uit zou kunnen proberen, dat duurzaam is, en waar je wél gelukkig van wordt.

Het alternatief voor strijden, vluchten en vermijden, zit verborgen in thema’s zoals acceptatie, zelfcompassie, en het maken van bewuste, waarden gerichte keuzes. Dit zijn vaardigheden die iedereen kan leren, ongeacht wilskracht, en ongeacht je leergeschiedenis.

Als je worsteling met eten en je gewicht omgeven zou worden door compassie, mededogen, humor en zachtheid: Zou er dan iets kunnen veranderen in de manier waarop je met jezelf omgaat?
We bieden de training Lichter Leven aan voor iedereen die genoeg heeft van het gevecht met de weegschaal, en het eetgedrag dat daarbij hoort.

 Je kunt er voor kiezen om een individueel traject “Lichter Leven” aan te gaan, en als je ver weg woont is er ook de optie voor E-coaching.

Er zijn ook mogelijkheden voor kleine groepstrainingen (4 a 5 deelnemers) maar dit is afhankelijk van de ruimte in de agenda. Stuur een mail als je hier interesse in hebt, dan laten we het je weten zodra er een nieuwe training start.

Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen als je meer informatie wilt!